Magnus Andersson invigningstalare på Hyundai WIA:s Technical Center i Tyskland

Bland invigningstalarna hittade vi en svensk, Magnus Andersson ägare till Total Innovation AB, en liten verkstad med fem anställda som är ett innovations- och teknikföretag från Örebro.

Total Innovation tillverkar prototyper samt små serier. Fördelen är att man har kapacitet att snabbt ta fram prototyper och små serier efter kundens önskemål. Företaget arbetar med den senast tekniken inom 3D-CAM, vilket ger snabba och korrekta beredningar samt att man kan 3D fräsa komplexa geometrier. Kunderna finns inom konstruktion och produktutveckling där det handlar om med ett högt teknikinnehåll, här kan nämnas företag som ex. Atlas Copco, Saab Aerotech och Volvo CE, ESAB, Husqvarna, Ericsson m.fl.

– Vi löser kundernas problem helt enkelt i en innovationsprocess där jag och mina medarbetare är mer maskiningenjörer än maskinoperatörer inom skärande bearbetning, säger Magnus Andersson.

Företaget har en modern maskinpark som enbart består av verktygsmaskiner från Hyundai Wia och vi vill gärna veta de bakomliggande faktorerna, historik och teknik kring detta.

Läs mer här